Fogorvos, fogászat, fogászati rendelők, implantátum beültetés Budapesten!

Oltóanyag a mellrák ellen

mellvizsgalat

A melldaganatok ellen hatékony gyógyszerek előállítása több kutatóközpont célkitűzése. Több európai országban, köztük hazánkban is folyamatosan kutatják a HER-2 (Human Epidermal Növekedési Faktor Receptor) elnevezésű fehérjét célzó, mellrák ellen alkalmazandó gyógyszerek hatásait.
 A HER-2 növekedési faktorreceptor ugyanis a mell rákos elváltozásainak negyedében túltermelődik, és ez a felismerés helyezte a molekulát a rákellenes kísérletek egyik új főszereplőjévé. A növekedési faktorok a szervezet által szabályozott sejtnövekedés résztvevői, amelyek normál és daganatos sejtekben is megtalálhatók. A növekedési faktorok a sejtek felszínén található jelfogók – receptorok – útján kapcsolódnak a sejtekhez. A daganatkutatás során fontosnak talált egyik legfontosabb növekedési faktorreceptor-család, a HER (Human Epidermal Növekedési Faktor Receptor), amelynek 1-4-ig sorszámozott alcsoportjaiból a 2-es számú kiemelten fontos. A HER-2 az emlőrákok negyedében nagyobb sűrűségben jelenik meg a sejtek felszínén. A betegek életkilátása ezekben az esetekben rosszabb, a tumor a különböző gyógyszeres kezelésekre alig reagál, szemben azokkal a tumorokkal, amelyek felszínén nincs kórosan sok HER-2.
hirdetés
 
A Pharmexa dán gyógyszerkutató cég rákellenes vakcinát állított elő, amely a cég vezetője, dr. Dana Leach szerint egy merőben új rendszert képvisel. Az új vakcina, amely a HER-2 ellen hat, a páciens saját immunrendszerét erősíti, illetve a szervezetet képessé teszi arra, hogy speciális gyilkos immunrendszeri sejteket aktiváljon, és HER-2-ellenes molekulákat állítson elő. Mivel a HER-2 a szervezet saját fehérjéje, azt még akkor is tolerálja a szervezet, ha nagyobb mennyiségben jelenik meg. A vakcinát előállító dán kutatók ezért egy testidegen fehérje, a tetanusztoxin bizonyos részeit felhasználva DNS-t (dezoxiribonukleinsav) és tisztított fehérjét tartalmazó vakcinát állítottak elő. A vakcina a szervezetet HER-2-ellenes molekulák termelésére készteti. A saját ellenanyag hatására a HER-2-t nagyobb mértékben hordozó sejtek elpusztulnak.

A daganat ellen kifejlesztett oltóanyag elősegíti az immunrendszeri T-sejtek idegenanyag-felismerését és ezáltal a védekező reakciót is. A kutatás célja, hogy a vakcina segítségével az immunrendszer felismerje a túltermelt HER-2-t a daganatsejtekben, és küzdjön a kóros sejtek ellen, de az alacsony HER-2-t tartalmazó normális szöveteknek ne essen bántódása. Az állatkísérletek eredményei eddig az oltóanyag immunválaszt eredményező hatását mutatták, mellékhatások kialakulása nélkül. A vakcinával jelenleg az első fázisú klinikai vizsgálatok folynak, amelyek célja annak megállapítása, hogy a hatóanyag ártalmas-e az emberi szervezetre. Hazánkban a mellrák ellen nem vakcinával, hanem a sejtek felszínén lévő, túlságosan nagy mennyiségben megjelenő receptor ellen ható trastuzumab nevű hatóanyaggal folynak a kutatások.

Láng István professzor, az Országos Onkológiai Intézet osztályvezető főorvosa elmondta, hogy a dán gyógyszercég kutatói a vakcinát a már ismert trastuzumab kiegészítésére ajánlják. A HER-2 ellen már kifejlesztett trastuzumab Magyarországon is törzskönyvezett és hozzáférhető gyógyszer. A hatóanyag klinikai vizsgálataiban több nagy hazai betegellátó intézet is részt vett. A jelenlegi ajánlás szerint a gyógyszer azoknak a 4-es stádiumban, tehát távoli áttétekkel is rendelkező emlődaganatos betegeknek adható, akiknél bizonyítható a HER-2-túltermelődés a tumorsejteken, és még nem kaptak kemoterápiát, tehát daganatellenes gyógyszeres kezelést. A trastuzumab-kezelés rendkívül költséges, évente mintegy nyolcmillió forintba kerül, viszont a súlyos állapotú betegek egyetlen reményét jelentheti.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egyedi méltányosság alapján engedélyezheti a kezelést, amelyet – ha a feltételek adottak – a kezelőorvos kérvényezhet, és az Országos Onkológiai Intézet szakértői véleményeznek. A kezelés kizárólag akkor segít, ha a sejtek felszínén kórosan sok a HER-2. Felmérések szerint száz emlőtumoros betegből kb. 10-13 esetben adható. Hazánkban az emlőtumoros betegek közül évente 2-300 beteget érinthet ez a kezelés. Az eddigi tapasztalatok szerint a gyógyszer hatékony, hosszú távú, 10-15 éves tünet- és panaszmentes időszakot is eredményezhet. A kezelés folyamatos, hetente vagy háromhetente infúzió útján juttatják be a gyógyszert. Jelenleg is folynak klinikai vizsgálatok, amelyek a trastuzumab műtét utáni, megelőző kezelésként történő alkalmazását célozzák. A hatóanyag ugyanis a kis áttéteket és a megbúvó daganatsejteket is elpusztítja, mert aktiválni képes a szervezet saját ölő sejtjeit, amelyek a daganatos sejteket képesek megsemmisíteni. A hatóanyag a HER-2-t normális mennyiségben hordozó sejtekre nem ártalmas.

Forrás: Medipress